Hondenjas: nodig of niet?

Geplaatst door

Honden met een jas aan kan een apart gezicht zijn wanneer u het niet vaak ziet. Er hangt ook wel een beetje een stigma omheen, vaak wordt er vanuit gegaan dat de honden alleen een jas aankrijgen om er beter uit te zien. maar niets is minder waar. Voor een hoop honden kan een jas een hoop schelen wat betreft lichaamswarmte. En zoals de ene persoon het vaker koud heeft dan de andere, kan dat ook gelden voor honden: zelfs bij hetzelfde ras. Over het algemeen zijn er een aantal tips die kunnen helpen bij het bepalen of een hondenjas geschikt is en waar u bij het kiezen op moet letten.

Temperatuur

Eigenlijk kunt u vaak al snel merken of de hond een jas nodig heeft of niet, wanneer uw hond na een wandeling trillend in de mand ligt, betekent dat duidelijk dat hij het koud heeft. Vooral in de winter kan dit voorkomen.

Niet elke hondenjas is geschikt

Zoals jassen bij mensen te groot kunnen zijn, geldt dat ook voor honden. Om ze goed te beschermen tegen de kou is het extra belangrijk dat de jas goed past. Anders komt de kou zo onder de jas door en heeft het uiteindelijk weinig zin.

Moet jouw hond een jas?

Het is moeilijk om precies te meten of uw hond het nodig heeft maar u kan het aan de hand van een aantal dingen wel een beetje bepalen. Er zijn een aantal rassen die een hoger risico hebben om meer kou te vatten, dit zijn met name honden met een laag gewicht en/of laag vetgehalte. Windhonden en chihuahua zijn hier voorbeelden van. Zij hebben een dunne vacht en hebben weinig vet op hun lijf, daarom zijn jasjes bij dit soort honden zeker in de winter extra nodig.

Soorten jassen

U kan kiezen voor allerlei soorten en maten. Natuurlijk zijn er een hoop jassen die vooral gemaakt zijn om er mooi uit te zien, maar met een hond die gevoelig is voor de kou hebt u hier niet veel aan. De temperatuur bepaalt uiteindelijk het meest of de jas nodig is en wat voor een. In de sneeuw is het belangrijk om de pootjes warm te houden zodat deze niet gevoelloos worden. Maar in de herfst kan een hondenjas in de vorm van een bodywarmer ook al genoeg zijn.

Comfortabel voor de hond

En natuurlijk is het meest van belang dat de hond zich prettig voelt bij het dragen van de jas!

Geef een reactie