Uitgaan zonder alcohol

Geplaatst door

Ben je een jongere, dan wil je misschien wel een inhaalslag maken als het om drank drinken gaat. Want maanden lang zat je in een lockdown met je vrienden en waren kroegen en cafés gesloten. Misschien dronk je wel eens een drankje thuis maar dat is natuurlijk heel wat anders dan in een kroeg. Nu dat weer mag heb je kans dat je niet nadenkt bij hoeveel je drinkt en al snel veel te veel drinkt. Wanneer je zelf merkt dat bij elke keer dat je uit gaat drank nodig hebt is het zaak om je drankgedrag eens onder de loep te nemen. Als je bovendien merkt dat je dingen doet waar je de volgende dag spijt van hebt (bijvoorbeeld roekeloos flirten, vrouwen/mannen versieren en de volgende dag niet goed meer weten wat je gedaan hebt), of heel ziek worden van de alcohol dan is het zaak serieus hulp te gaan zoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij verslavingszorg

Ga eens overdag uit

Natuurlijk is het superlekker om van een biertje op wijntje te genieten op een gezellig terras. Maar het is ook wel een uitdaging om bezienswaardigheden te bedenken die niets met drank te maken te hebben. En zo kom je ook niet bij verslavingszorg terecht. Een leuke citytrip onder leiding van een Belgische gids bijvoorbeeld. Of lekker naar een meertje met je vrienden en op een terras een frisje drinken. En hier nog enkele tips: bezoek de Abdij van Villers, ga naar het Atomium Brussel, ga naar het Begijnhof Brugge, naar het Belgisch stripcentrum of naar Fort Liefkenshoek. Wanneer je overdag uitgaat is de neiging tot binge drinking ook niet zo groot. Dat gebeurt veelal in het nachtleven, en veel jongeren denken drank nodig te hebben om zich beter te voelen. Het is dan ook een echte uitdaging activiteiten te vinden die net zo leuk zijn zonder drank!

Festivals mogen weer vanaf 13 augustus

Maar natuurlijk heb je ook wel eens zin in een echt feestje en dan kun je naar een festival gaan.  Vanaf 13 augustus kun je weer naar festivals. Dan dien je wel een negatief PCR-testbewijs te kunnen laten zien, of aantonen dat je gevaccineerd bent. Denk aan Pukkelpop of Tomorrowland 2021 (die laatste is één van de grootste festivals ter wereld dus die mag je zeker niet missen). Lekker swingen in de open lucht, en genieten met je vrienden nu het eindelijk weer kan na die maandenlange lockdown. Een aantal festivals zijn uitgesteld naar 2022 in verband met de corona. Dus, je moet nog even wachten. Maar volgend jaar kun je met je vrienden weer naar bijvoorbeeld Extrema Outdoor en Best Kept Secret. Lekker in de open lucht met een sinasje, of een cola genieten van je favoriete bands. We wensen je veel plezier met het bezoeken van toffe festivals en bezienswaardigheden.

Geef een reactie